top of page

Crépuscules

"Crépuscules zijn werken gecomponeerd voor piano. Iedere Crépuscule kent een eigen verhaal en daarmee een eigen melodie. De Crépuscule is ontstaan vanwege de drang naar het schrijven van muziek wat over het algemeen zowel donker als licht bevat. Geïnspireerd met name door Chopin zijn deze werken soms melancholisch anderzijds opwekkend en energiek. 

Het schrijven van een Crépuscule kost mij naar schatting tussen de 40 en 320 uren aan actieve tijd, rekening houdend met een werkweek van 40 uur.

Het proces echter van een Crépuscule audio-bestand die online geplaatst wordt is een stuk langduriger. Gemiddeld aan tijd wordt hierin meegenomen het schrijven van een stuk, het instuderen van het stuk, het eigen maken van het stuk, het opnemen van het stuk en het af-mixen van het audio-bestand.

 

Nu is, in mijn filosofie, het af-mixen gemakkelijk geworden doordat programma's evenals mensen evolueren door tijd omdat mensen 'gewoon hun werk doen'. 

Crépuscules zijn in mijn optiek 'persoonlijke bedankjes' aan iedereen, mijzelf niet achterwege gelaten, om te beluisteren, van te genieten en om inspiratie uit op te doen of om eventueel zelf te spelen."

achtergrond
Crépuscule no.4 front page

Lessen

Ik bied les aan voor het leren van muziek. Mocht het gaan om het leren van het bespelen van de piano is er veel wat er bij mij bekend is en daar mag je als cursist een beroep op doen.

achtergrond
Een foto van een piano in een huiskamer.
bottom of page